Що спільного у японського блюда суші й військового корабля? На перший погляд, окрім зв`язку з морем, нічого. Але це не так. Річ у тому, що серед суші є декілька основних видів, один з яких був названий не інакше як «військовий корабель». А тепер про все по черзі.
Батьківщиною суші, смак яких ми знаємо сьогодні, є Японія. Проте спочатку варений рис використовували для приготування риби в країнах Південної Азії. Спосіб консервації припускав змішування тонких скибочок свіжої риби з сіллю і рисом. В результаті через декілька місяців виходила маринована риба, яка могла зберігатися впродовж року. Рис же швидко ставав непридатним для їжі при ферментації й викидався.
У Японії такий метод стали використовувати приблизно в VII столітті. А ще через декілька століть в Країні вранішнього сонця з`явилося блюдо, до складу якого входив варений рис з оцтом, овочі й морепродукти. Про те, скільки коштували такі делікатеси, зараз судити складно.
Першим, хто в XIX столітті приготував суші з рисом і сирою рибою, був токійський кухар Йохей Ханай. Згодом рецепти дещо видозмінювалися, додавалися нові інгредієнти. Свій вклад внесли й американські кухарі, що придумали роли – суші-рулети. Приблизно з 80-х років минулого століття доступні за ціною блюда японської кухні поширилися по всьому світу.
На сьогодні існує декілька різновидів суші. У меню Sushi Icons зібрані найпопулярніші з них. Ви можете купити й спробувати:
Гункан-макі – ті самі «військові кораблі», про яких говорилося на початку статті. Свою назву отримали через зовнішню подібність з морськими судами. Для приготування таких суші використовується рис і подрібнена начинка з морепродуктів з додаванням соусу або японського майонезу. Усе це обертається в лист водоростей норі.
Нігірідзусі – у дослівному перекладі – суші, зроблені за допомогою рук. У цьому блюді тільки два інгредієнти. Рис, сформований вручну в маленький коржик, згори покривається шматочком лосося, тунця, вугра, креветки або іншими морепродуктами.
Інарі – для цього блюда готується мішечок зі смаженого сиру Тофу або тонкого омлету. У нас можна замовити онлайн інарі додому з начинкою з рису і водоростей чука, лососем, тунцем, гребінцем, вугром і коктейльною креветкою. Приправою виступають різні соуси й зелень.
Традиційна японська кухня – це не лише суші. Ми пропонуємо оцінити вишуканий смак сашимі. У цьому блюді немає рису – лише риба, огірок і водорості чука.
Для любителів рибних салатів ми приготували декілька варіантів тартар. Щоб дізнатися, скільки коштує будь-яке блюдо з доставкою додому по Одесі, додайте його в кошик і оформіть замовлення. Наші професійні сушисти швидко приступлять до приготування делікатесів, так що вже за годину – максимум півтори ви зможете покуштувати Суші Айконс.
Серед інших переваг – можливість отримати замовлення безкоштовно. Якщо загальна вартість перевищить 400 гривень, за доставку по Одесі платити не доведеться.
0 грам
0 грам
0 грн
0 грам
0 грн